LA BICICLETA, NO ÉS DELICTE.

CONTRA LA DISCRIMINACIÓ DE L’ÚS DE LA BICICLETA!

LOGO NO DELICTE AC

DENUNCIEM

LA BICICLETA,
NO ÉS DELICTE.

Acció Ciclista denuncia la criminalització que pateixen les usuàries de la bicicleta per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat.  A més davant els diferents dubtes existents entre el conjunt d’usuàries us compartim una sèrie de consells legals i sanitaris en el cas que us veieu en l’obligació de traslladar-vos.

Així com exigim un conjunt d’accions que considerem indispensables per tal de fer front a la pandèmia del COVID-19 en relació amb l’ús de la bicicleta.

Us instem a utilitzar el hashtag
#labicinoesdelicte per denunciar a les xarxes els abusos policials que patiu en el transcurs dels propers mesos.

LEGAL

1. L’estat d’alarma NO exclou l’ús de la bici per a la realització de les activitats permeses. Sempre que el desplaçament es faci de forma individual, pots moure’t per adquirir aliments, productes farmacèutics o de primera necessitat, assistir a centres, serveis i establiments sanitaris. Recorda que també pots desplaçar-te al teu lloc de treball utilitzant la bici. Així mateix, està permès assistir a persones amb necessitats especials o vulnerables, desplaçar-te a entitats financeres o per motius de força major.

2. La interpretació que fa l’Advocacia General de l’Estat de la normativa vigent estableix que el desplaçament sigui sempre individual, ja sigui a peu, en bicicleta o en un altre vehicle. Davant els casos de discriminació que estem veient aquests dies, recomanem imprimir o guardar en format digital el document de l’Advocacia i dur-lo a sobre durant els trajectes.

SANITARI

1. Des d’Acció Ciclista animem a totes a utilitzar la bicicleta com a transport per aquells trajectes imprescindibles durant la quarantena. La bicicleta disminueix les possibilitats de contracció del Covid-19 pel fet que és un vehicle generalment individual, a través del què s’evita el confinament en un espai tancat (autobús o metro) i en el que es manté la distància respecte ciclistes i vianants.

2. Recorda aquestes precaucions!

  • Mou-te individualment
  • Respecte la distància de seguretat de 1,50m., ja sigui respecte vianants o altres ciclistes.
  • comparteixes una bicicleta, extrema la neteja, renta’t les mans abans i després de cada ús i intenta no compartir material com ara guants o casc.
  • Utilitza guants i mascareta homologada per protegir-te i protegir a la resta de persones.

DRETS

1. Les mesures preses fins ara per l’Estat posen per davant l’èpica militarista, l’exaltació nacional i la recentralització. En aquest context, les forces i cossos policials de l’Estat se senten legitimades una vegada més per demostrar el nul compromís amb els principis ètics i democràtics més bàsics.

2. La permissivitat de l’Estat perquè les grans empreses de ciclomissatgeria continuïn la seva activitat posa de manifest la precarietat del sector i ignora el perill que els seus treballadors puguin contraure el virus Covid-19.

3. La bicicleta pot jugar un paper essencial durant la crisi sanitària, servint productes de primera necessitat a persones en situació de risc. Les infraestructures i l’habilitació de suport logístic en transport de mercaderies essencials són per tant una prioritat.

EXIGIM